Välikemmerguid, mis seisid platsil alates 9. mai pidustustest, taheti juba korra varem autole tõsta, kuid aktivistid blokeerisid need. Nüüd kogunes vahetult enne veoauto saabumist piirkonda mitukümmend politseinikku ning nende spaleeris õnnestus kemmergud auto peale laadida, kuigi üks aktivist üritas end sinisesse kuubikusse sisse lukustada.

Tualettide kaotamine on putinismile vastuhakkajatele suur löök. Juba on tulnud signaale nn piirkonna elanikelt, et laagrilised lärmavad ning reostavad parki. Mitmed sellistest pahandajatest on hiljem küll paljastunud võimupartei Ühtne Venemaa liikmetena. Üks värvikamaid oli veteraniproua, kes kurtis riiklikus meedias häälekalt, kuidas noored tema koduukse taga hädal käivad. Selle vale paljastas opositsionääriks hakanud menukas telestaar Ksenia Sobtšak isiklikult, paludes proual oma kodu-ust näidata. Paraku ei mäletanud daam oma uksekoodi ning hiljem selgus, et ta elab kaheksa kilomeetrit eemal. Sellest hoolimata on majale otse Abaj kuju juures kerkinud valge plagu, mis käsib austada kohalike elanike rahu.

Laager ise on suutnud lühikese aja jooksul oma elu tublisti organiseerida. Vastuhakkajad kutsuvad oma laagrit OccupyAbai´ks. Laagris tegeletakse erinevate workshoppidega, juturingide ning väitlusnurkadega. Pea alati mängib keegi mõnd muusikariista. Täna hilisõhtul on oodata isegi teaterietendust. Kohapeale tuuakse süüa, kehtestatud on reeglid, et keegi ei tohi prahti laiali visata. Laagri raadiuses käivad pidevalt ringi harja ja kühvlikestega vabatahtlikud, kes piinliku hoolega iga sigaretikonigi üles pühivad. Teatud kohtades on isegi suitsetamine keelatud. Loomisel on eraldi mänguplats lastele, sest paljud laagrilised on põnnid kaasa võtnud.

Praeguseks on juba väljas laagri tegevuse jätkamiseks korjanduskarbid. Alguses keeldusid anarhistid sellistel tingimustel protestimast, sest nende meelest ei tuleks laagris almuseid vastu võtta. Miniprobleeme on teinud ka väga erinevate vaadetega laagrilised - ühe väikese platsi peal on koos kasvõi näiteks seksuaalvähemused ja natsionalistid. Tänagi oli korraks õhus teravust, kui geid hakkasid pidama kõnekoosolekut, et selgitada oma liikumise eesmärke. Eile võis näiteks pealt näha pahandust natside ja anarhistide vahel. Kõik taolised minihõõrumised aga lahendatakse välkkiirelt, sest kõik laagrisolijad teavad - politsei ainult otsib ettekäänet, et laager laiali lüüa. Viha Putini ehk ühise vaenlase vastu suudab ka suuremad erimeelsused vaka all hoida.

Samas on suhted vähemalt osade politseinikega isegi soojad. Teatud ametnikke tervitatakse käepigistusega ning ka neile pakutakse tasuta teed ning võileibu, mille korravalvurid ka vastu võtavad.

Mis aga saab tualettidest, on raske öelda. Piirkonnas on mitu uhket kohvikut, mis põhimõtteliselt peaks ka linnakodanikke tualetti lubama - kunagi tegi endine linnapea Juri Lužkov isegi sellekohase seaduse. Pargis taamal töötab ka tasuline välikemmerg, 25 rubla ehk u 70 senti kord. Kõik need aga panevad oma uksed kinni hiljemalt kell 23. Laager ent ööseks ei lahku.

Ligipääsu tõkestamine tualettidele oli üks peamisi vahendeid, millega 2006. aastal katsuti Minskis opositsiooni vaimu murda. Seal protestilaagris käinud teavad aga meenutada, et kui neil tekkis vajadus hädal käia, lohistati ühel tänavakaevul luuk pealt ning püstitati selle kohale telk, mille varjus saigi hädal käia. Oma leidlikkust tuleb nüüd näidata Abaj kuju juures olijad, või muid saavad võimud kauaoodatud ettekäände nad laiali ajada.