Siseministeeriumi andmetel otsiti läbi organisatsiooni DIK (Deutschsprachiger Islamkreis Hildesheim – Hildesheimi Saksakeelne Islamiring) mošee, vahendab Focus Online.

Samal ajal toimusid läbiotsimised ka organisatsiooni juhatuse kaheksa liikme korterites. Politseiallikate teatel leiti arvukalt tõendusmaterjali. Kedagi siiski kinni ei peetud.

Juba varem sai teatavaks, et Hildesheimi/Göttingeni piirkond on muutunud kasvava hulga äärmusislamistlike salafistide tugipunktiks Alam-Saksimaal. Kolmandik eelmisel aastal Süüriasse ja Iraaki reisinud džihadistidest on pärit sellest piirkonnast.

„DIK Hildesheimis on radikaalste salafistide ringkonna liiduülene hot-spot,“ ütles Alam-Saksimaa siseminister Boris Pistorius. „Pärast kuudepikkust ettevalmistust astusime me läbiotsimistega tähtsa sammu ühingu keelamise suunas.“

Pistoriuse sõnul ei ole vastuvõetav, kui salafistlikud ühingud ja nende toetajad Saksamaal kehtivaid reegleid eiravad, põhiseadusliku korra kahtluse alla seavad ning veenavad noori inimesi isehakanud Islamiriigiga liituma. „Me võitleme selle vastu kõigi meie käsutuses olevate õigusriiklike vahenditega,“ ütles Pistorius.

Julgeolekuvõimud toovad esile tõendid, mille järgi radikaliseeritakse ühingus moslemeid ning motiveeritakse osa võtma džihaadist sõjapiirkondades. Jutlustel, seminaridel ja ettekannetel õhutatakse viha uskmatute vastu. Arvukalt mošee külastajaid on Alam-Saksi siseministeeriumi teatel tõestatult Süüriasse ja Iraaki reisinud, et muu hulgas Islamiriigiga ühineda.

Haarangust võttis osa kuni 400 politseinikku.