Läti tuletõrje- ja päästeteenistuse Valmiera osakonnast kinnitati Läti Delfile, et pealtnägijate informatsioon vastab tõele, kuid päeval, kui laevaring toimus, päästeteenistuse spetsialistid sündmuspaigal ei käinud.

Valmiera päästeteenistuse ülem Aigars Pulle ütles Läti Delfile, et neljapäeval sündmuspaigal käinud eksperdid konstateerisid, et varing on tõesti toimunud. Alla kukkusid ripplae kerged osad kokku 40 ruutmeetri ulatuses. Kannatanuid ei ole.

„Olukord, mida on kujutatud pealtnägijate fotodel, tekkis 15. jaanuaril kaupluses Maxima XX Valmieras, aadressil G. Apiņa 10a ja oli järgmine: keegi külastaja riivas ja tõmbas alla rentniku reklaamsildi, mis kukkudes riivas ripplage ja tõmbas maha kaks dekoratiivset ruutu,“ ütles Maxima Latvija kommunikatsiooniosakonna juhataja Jānis Beseris.

Kohe pärast seda piiras poe turvateenistus ligipääsu sündmuspaigale ja kutsus välja tehnilise teenistuse. Suleti ka rentnike poekesed, et veenduda, et külastajaid miski ei ohusta, teatas Beseris.

Tehniline teenistus alustas remonditöid ja olles üle vaadanud ripplae konstruktsioonid, otsustas selle täielikult maha võtta, mille tagajärjel kukkusid ka ülejäänud dekoratiivsed elemendid põrandale.

„Et inimesed kannatada ei saanud ja edasist ohtu ei konstateeritud ning remont toimus piiratud alal, jätkas kauplus tööd,“ ütles Beseris.