Helsingi sadama reisijateveo osakonna juht Kari Noroviita ütles Delfile, et intsident toimus kella 8 ajal hommikul. "Princess Anastasia ei suutnud läänesadamasse saabudes ise silduda ja põrkas vööripoolega kokku kaiga nr. LJ3," rääkis Noroviita.

Sadamatöötaja sõnul oli intsidendi põhjuseks tuuline ilm ja tõrge vööripõtkuri (laeva vööris asuv veealune sõukruvi(d), mis parandab laeva manööverdamisvõimet - toim.) töös.

"Laev sai puksiiriabi ja lõpetas sildumise umbes 30 minutit hiljem. Situatsioon oli kontrolli all ja kahjustusest laevale ega reisijatele ei ole teatatud," lisas Noroviita.

Sündmust jäädvustanud Delfi lugeja sõnul nägi ta pealt, kuidas laev rammis oma visiiriga teist kanalis olevat lastiga kaubalaeva ning omakorda veel laeva ahtriga põrkus vastu kaid.

"Alles siis tormas appi puksiirlaev, ilmselt oleks võinud veel suuremaid vigastusi tekitada endale," rääkis lugeja.

ST Peter Line´ile kuuluv Princess Anastasia (end. Bilbao (2010–2011), Pride of Bilbao (1993–2010), ehitatud kui Olympia (1986–1993)) on parvlaev, mis on ehitatud 1986. aastal Wärtsilä Perno laevatehases Turus.

Laeva pikkus on 176,82 m, laius aga 28,41 m. Alus mahutab ametlike andmetel 350 meeskonnaliiget, kuni 580 sõiduautot ja ligi 2500 reisijat. Laev sõidab praegu Peterburi, Helsingi, Stockholmi ja Tallinna vahelt.