Merkel edestas selgelt näiteks USA riigisekretäri Condoleezza Rice’i, kes langes eelmise aasta neljandalt kohalt seitsmendaks ning endist USA esimest leedit ja presidendikandidaati Hillary Clintonit, kes langes võrreldes eelmise aastaga kolm kohta 28. kohale, vahendab AFP.

Edetabeli teise koha hõivas vähetuntud Sheila Bair, kes juhib USA föderaalset deposiidikindlustuse korporatsiooni, mis tegeleb rahvusliku finantssüsteemi stabiilsuse ja usalduse säilimise tagamisega.

Kolmanda koha omanik on samuti tundmatu Indra Nooyi, USA karastusjoogitootja PepsiCo juht, kes on üks 54 ärijuhist tabelis.

Tuntumatest riigi- ja poliitikategelastest on tabelis veel 13. kohal Argentina president Cristina Fernández de Kirchner, 17. Ukraina peaminister Julija Tõmošenko ja 25. Tšiili president Michelle Bachelet.

Peterburi kuberner Valentina Matvijenko on tabelis 31. kohal, Iisraeli välisminister Tzipora (Tzipi) Livni 52., Suurbritannia kuninganna Elizabeth II 58. ja Soome president Tarja Halonen 71.

Kümnest mõjukamast naisest kuus on ameeriklannad, ülejäänud on pärit Saksamaalt, Austraaliast, Singapurist ja Prantsusmaalt.