„Finnairi personal andis teada joobekahtlusest ja politseipatrull kutsuti meeskonda kontrollima,” teatas Finnair.

Seejärel toodi lennukisse uus valves olnud piloot.

Helsingin Sanomate andmetel oli tegemist lennuga, mis pidi startima Rooma suunas kolmapäeval kell 16.20. Flightradar24 andmetel tõusis lennuk õhku kell 18.30.

Helsingin Sanomat sai ühendust naisega, kes usub, et oli just sellel lennul. Tema sõnul istusid reisijad juba oma kohtadel ja kapten esitles end ja teist pilooti, kui üllatuslikult paluti reisijatel lennukist lahkuda.

Siis öeldi naise sõnul põhjuseks ebatäpsed andmed lennuki reisijate arvu kohta. Naine nägi sündmusi terminali aknast.

„Sinna tuli jalgsi kaks politseinikku ja all lennuki kõrval ootas politseiauto. Sellesse läks lennukist kohvriga isik, kellel oli valge triiksärk ja mustad viigipüksid,” rääkis naine.

Paaritunnise ootamise järel lasti reisijad uuesti lennukisse ja neile esitles end peagi uus kapten. Teine piloot oli naise sõnul sama.

Naise sõnul vabandati viivituse eest ja põhjendati seda sellega, et osa personalist tuli välja vahetada.

Finnairi kommunikatsioonijuht Päivyt Tallqvist ütles üldisel tasemel, et joobes tööle ilmumine tähendab lennufirmas viivitamatut vallandamist.

Alkoholi tarbimine on lennukites ja Finnairi teistes ohutuse seisukohalt kriitilistes kohtades töötavatel inimestel keelatud 12 tundi enne töövahetuse algust. Regulaarselt ei panda aga puhuma isegi lendavat personali.

„Meil on usaldusel põhinev kultuur, aga muidugi on võimalus teha pistelisi kontrolle,” ütles Tallqvist. „Neid tehakse võimude poolt ka välismaa lennuväljadel.”