Financial Timesi teatel oli see propagandasõjas mõjuv ähvardus. Porošenko saabus NATO tippkohtumisele Walesi relvarahukokkuleppe projektiga, millele kirjutati 24 tunni jooksul alla.

Porošenko on Financial Timesi teatel rääkinud žetoonilugu mitmetele kõrgetele lääne ametnikele, kuigi Venemaa esindajad seda ei kinnita. Mõned kahtlustavad, et see peegeldab miljardärist poliitiku teatud bravuuritsemist.

Üks tähtsamaid kohtumisi Putini ja Porošenko vahel leidis aset 26. augustil, kui Ida-Ukrainas toimusid ägedad lahingud.

Õhtusöök Minskis oli ühe kohalviibinu sõnul üks sürrealistlikumaid kohtumisi, kus ta on viibinud.

Lisaks Putinile, Porošenkole ja kolmele Euroopa Komisjoni volinikule olid kohal Valgevene ja Kasahstani autoritaarsed riigipead Aljaksandr Lukašenka ja Nursultan Nazarbajev.

Tooni määras Lukašenka. Ta uhkustas uue Valgevene leivaga, mis ei tõsta kehakaalu, ning arbuusidega, mis on sama maitsvad kui Hispaania omad, kuid sisaldavad vähem suhkrut.

See, mis oli kõige sürrealistlikum, jäi aga ütlemata. Kuigi Vene tankid olid hakanud valguma üle Ukraina piiri, ei tahtnud keegi sõda mainida. Kui varasematel plenaarkohtumistel oli Porošenko püüdnud lahingutest rääkida, siis Putin juhtis jutu tagasi kaubandusleppele.

Kui teised külalised lahkusid, läksid Putin ja Porošenko omaette tuppa esimesele neljasilmakohtumisele presidentidena. Porošenko alustas nõudmisega, et Vene väed lahkuksid Ukrainast, rääkis Minskis kohal viibinud ametnik. Putin eitas tavapäraselt Vene vägede Ukrainas viibimist. Siis lisas ta kurjakuulutavalt, et kui ta tõesti tahaks Ukraina vallutada, on tal 1,2 miljonit sõdurit, kes on relvastatud maailma parimate relvadega. Nad oleksid kahe päevaga Kiievis või Tallinnas, Vilniuses, Riias ja Bukarestis.

Vaatamata ähvardusele, esitas Porošenko rahuplaani. Ta ütles, et kui see Putinile ei meeldi, võib ta esitada oma ideed.

Järgnevatel päevadel rääkisid Putin ja Porošenko telefoni teel. Ühe lääne diplomaadi sõnul kartis Porošenko, et ta võib olla kahe päeva jooksul ametist maha võetud, kui ta ei saavuta võitu või rahu. Surve all oli ka Putin, sest Venemaal lekkisid välja uudised Ukrainast naasvatest sõdurite surnukehadest, mis muutis Porošenko žetooniähvarduse veelgi mõjuvamaks.

3. septembril leppisid Porošenko ja Putin kokku relvarahukokkuleppe raamistikus.