Kui Vahanen teisipäeva õhtul poole üheksa paiku Helsingi lennuväljal valitsuse tellitud lennukist välja astus, suudles ta maapinda, nagu oli lubanud kojujõudmisel teha.

"Inimene ei saa olla õnnelikum kui sellisel päeval," ütles Vahanen lennujaamas oodanud ajakirjanikele.

Islamimässuliste relvarühmitus Abu Sayyaf vabastas Vahase, Fränti ja veel kaks eurooplast läinud laupäeval ja esmaspäeval saabusid nad sissidega läbirääkimisi vahendanud Liibüasse. Tripolis võtsid neid vastu Soome välisminister Erkki Tuomioja ja teised ametiisikud, arst ning Fränti vend. Teisipäevaks jõudsid habemesse kasvanud ekspantvangid lõpuks kodumaale.

Pressikonverentsil meenutasid Vahanen ja Fränti, kuidas valgusrakette tulistavad mässulised ühel aprilliõhtul Sipadani kuurordisaarel nende hotelli juurde saabusid ja nad röövisid.

Jolo saarel sisside laagris viibides kartsid pantvangid pidevalt oma elu pärast, eriti pärast seda, kui Filipiini sõdurid laagrit ründasid. Kuna rünnak toimus päev pärast Filipiini presidendi Joseph Estrada kinnitust, et armee ei kasuta mässuliste vastu jõudu, kartsid vangid, et Filipiinidel võis toimuda riigipööre ja armee tegutseb presidendi tahte vastaselt, rääkis Vahanen.

Vahase sõnul ahistasid mässulised vangivõetud naisi, kuid tema arvates siiski kedagi ei vägistatud.

"Meil kellelgi pole selle kohta tõendeid," ütles Vahanen, lisades, et kõiki vange koheldi halvasti ja alandati igati.