Lahingupiirkonnast pagenud elanike sõnul on rünnakutes surma ja haavata saanud kümneid inimesi, kellest suurem osa on tsiviilisikud. Ohvrite täpset arvu on kindlaks teha võimatu, operatsioonis osaleb väidetavalt tuhandeid valitsussõdureid.

Mingeid teateid pole seni 19 pantvangi, nende seas kuue välismaalase saatusest. Rühmituse Abu Sayyaf sisside käes on ameeriklane Jeffrey Schilling, kaks prantslast ja kolm malaisialast. Ülejäänud pantvangid on filipiinlased.

"Aitab," sõnas sünge president Joseph Estrada riigitelevisioonis esinedes.

"Langetasin raske otsuse operatsiooniks loa andmise kohta teades, millised riskid ähvardavad pantvange ja meie sõdureid," märkis riigipea, süüdistades Abu Sayyafi läbirääkimiste nurjamises. "Selline olukord ei tohi kauem kesta. Ma ei luba sel jätkuda."

Abu Sayyaf pidi reedel vabastama kaks prantslasest teleajakirjanikku, kuid otsustas viimasel hetkel ümber, mispeale valitsusväed alustasidki rünnakut.

Jolo saare dþunglitest saabunud põgenike andmeil on seni lahingupiirkonnast haiglasse toimetatud viis haavatut, kuid kannatanute transportimine olevat pea võimatu.

Ägedad rünnakud algasid tunnistajate kinnitusel kesköö paiku (reedel kell 18.00 Eesti aja järgi). Sõjaväelased on ümber piiranud suure maa-ala ning kedagi, ka haavatuid, piirkonnast välja ei lubata.

Mässuliste baaside pommitamiseks kasutati hommikul muuhulgas ründelennukeid ja koptereid. Dessantlaevadega toodi Jolo rannikule tuhandeid sõdureid, teatas kohapealt üks allikas. Kesköö paiku saabus allika teatel Jolole kaks brigaadi ehk umbes 3.000 meest.

Saare pealinnas Jolos valitses laupäeval rahu, elanikud ostsid aga kokku toiduaineid ja muid esmatarbekaupu. Katkestatud on laevaühendus saarega ning osa telefonisidest.