Mees oli juba umbes seitse päeva surnud olnud, kui kalurid ta eelmise nädala reedel leidsid, vahendab Die Welt.

Pidevad kõrged temperatuurid ja soolane õhk koos tuulega võivad mumifitseerumise tekitada juba nädalaga pärast surma.

Triiviv jaht avastati umbes saja kilomeetri kauguselt Barabo linnast Filipiinide lõunarannikul. Mehe surnukeha leiti politsei teatel alumiselt tekilt laua taga istumas.

Politsei leidis jahilt Saksa isikut tõendavad dokumendid ja perekonnafotod.

Kuigi mingeid tõendeid kuriteo kohta pole, alustas politsei juurdlust.

Mis ja millal jahil nimega Sayo juhtus, küsib Saksa telekanali ARD saade „Tagesschau“. See küsimus pole seni täielikku vastust saanud.

Värselt avaldatud lahkamisaruandes väidavad kohtuarstid, et purjetaja oli juba seitse päeva surnud olnud, kui ta leiti, kuid surnukehast tehtud fotod jätavad mulje, et surnu istus palju nädalaid kaardilaua taga samal ajal, kui jaht sihitult merel triivis. Jaanuaris nähti juhita jahti triivimas Guami saare lähistel, selgub ümbermaailmapurjetamisest Clipper Round The World Race osavõtnute aruandest. Selle järgi oli triivinud jaht Sayo ja selle pardal ei olnud kedagi. Miks jahti juba jaanuaris kuhugi sadamasse ei pukseeritud, on praegu teadmata, vahendab „Tagesschau“.

Nii palju on aga teada, et surnuna leitud Manfred B. sõitis maailmameredel alates 2008. aastast, alguses koos naisega, kuid juba seitse aastat üksi. Ta oli kogenud kipper, kelle kohta on „Tagesschau“ hinnangul raske ette kujutada, et ta manööverdamisvõimelise jahiga merel triivib ega suuda end aidata.

Esialgse uurimise järgi ei räägi miski vägivallakuriteost. Kuigi jahi pardal oli segadus ja esemed lebasid põrandal, ei viita miski vargusele. Siiski ei leitud „Tagesschau“ teatel mehe rahakotti.

Veel küsitakse purjetamisteemalistel veebilehtedel, miks istus surnu endiselt laua taga, võib-olla nädalaid, kuigi jaht oli ilma mastita ning seda loopisid kindlasti pidevalt kõrged lained. Loos on „Tagesschau“ teatel palju salapärast, lausa tontlikku.