Teisipäeval teatas CNN, et USA ametnike andmeil on Vene häkkerid viimastel kuudel korraldanud seeria rünnakuid New York Timesi ajakirjanike meiliaadressidesse sissemurdmiseks. Uurijad ei arva siiski, et häkkeritel oleks õnnestunud ajalehe enda võrku sisse murda. Ametnikud usuvad, et rünnakud pärinevad samast allikast, mis ründas ka demokraatliku partei allorganeid.

New York Times kinnitab, et augustis prooviti nende Moskva büroo suhtes küberrünnakut, ent ajalehe andmeil ei olnud see edukas. „Meil pole tõendeid, et meie sisevõrkudesse oleks sisse murtud,“ teatas ajalehe pressiesindaja.

CNN-i allikate väitel on sarnased küberünnakud tabanud ka Washingtoni mõttekodasid ja teisi USA valitsusväliseid organisatsioone, millel on kokkupuuted poliitilise süsteemiga. Ainsa ohvrina on mainitud New York Timesi. „Meediaorganisatsioone peetakse väärtuslikeks sihtmärkideks, kuna sealt võib saada väärtuslikku infot reporterite ja valitsuse kontaktide kohta, samuti kirjavahetust ja avaldamata lugusid, mis sisaldavad tundliku infot,“ vahendab CNN ametnike sõnu.