Comey märkis siiski, et Clintoni tegevus oli "erakordselt" hooletu. 30 000 uurijatele esitatud eraserveri e-kirjast, kätkesid riigisaladust 110.

Muu hulgas nentis FBI juht, et Clinton saatis eraserverist e-kirju ka siis, kui ta viibis "osavate vastaste" (loe: Hiina ja Venemaa) territooriumil. "On võimalik, et vaenulikud isikud said juurdepääsu välisminister Clintoni isiklikule meilikontole," möönis Comey.

Põhimõtteliselt võib prokuratuur siiski otsustada süüdistus esitada, ent seda ei peeta tõenäoliseks. Peaprokurör Loretta Lynch on öelnud, et lähtub uurijate ja prokuröride soovitusest.

Clintoni kampaania pressiesindaja Brian Fallon väljendas FBI otsusega rahulolu. Ta lisas, et nagu kandidaat varem on öelnud, oli isikliku konto kasutamine viga, mis ei kordu.

Presidendivalimistel Clintoniga konkureeriv Donald Trump väljendas Twitteris imestust, et kuigi Clintoni tegevus pani riigi julgeoleku ohtu, ei esitata talle süüdistust. "Kindral Petraeus sai palju vähema eest karistada. Väga ebaõiglane."