FBI direktor James Comey ütles reedel kirjas parlamendiliikmetele, et juurdlusbüroo avastas uusi Clintoni e-kirju, mille puhul on vaja teha kindlaks, kas neis oli informatsiooni, mida saab pidada salajaseks.

Teadmata arv elektronkirju avastati Clintoni pikaajalise nõuniku Huma Abedini abikaasa Anthony Weiner arvutist, kirjutab ajaleht The New York Times.

Õiguskaitseametnike sõnul tehti säherdune avastus seoses teise juhtumi uurimisega, mille keskmes on skandaalne Weiner. Nimelt uurib FBI viimase seksuaalse sisuga ebaseaduslikke tekstisõnumeid 15-aastasele Põhja-Carolinast pärit tüdrukule. Comey toonitas, et ei ole veel teada, „kui olulise materjaliga on tegemist ja kui kaua uurimine aega võib võtta“.

Clinton ise aga kutsus FBI direktorit andma uute e-kirjade kohta avalikkusele rohkem informatsiooni, öeldes, et neis ei ole midagi, mis muudaks föderaalbüroo juulikuist järeldust. FBI nimelt lõpetas suvel uurimise selle kohta, kas Clinton rikkus seadust, kui kasutas ametitegevuseks isiklikku elektronpostkasti, nimetades presidendikandidaadi e-kirjadega ümberkäimist „hoolimatuks, aga mitte ebaseaduslikuks“.

Clintoni kampaaniajuht John Podesta nimetas FBI otsust teatada uurimise taasalustamisest kõigest 11 päeva enne presidendivalimisi „ekstraordinaarseks“. „FBI direktoril on rahva ees kohustus viivitamatult anda uuritava materjali kohta põhjalikku teavet,“ märkis Podesta. „Me oleme veendunud, et sealt ei tule midagi põhjapanevat.“