Ühendkuningriik peab leidma uue eurovoliniku, kuna finantsteenuste volinik Jonathan Hill lahkub Brexiti referendumi tõttu 15. juulil ametist. Igal EL-i liikmesriigil on Euroopa Komisjonis üks volinikukoht. Kandidaadi esitavad europarlamendile heakskiitmiseks komisjoni president Jean-Claude Juncker ja Euroopa Ülemkogu.

Reutersi tsiteeritud Euroopa Parlamendi allikate sõnul võib parlament Briti voliniku ametissenimetamisega venitada, et karistada britte lahkumisavaldusega venitamise eest.

„Meie oskame samamoodi sohki teha nagu Cameron,“ tsiteerib Reuters europarlamendi „tähtsa liikme“ nõunikku. Teine allikas lisas, et parlament läheb järgmisel nädalal suvepuhkusele. „Kuna britid ei astu samme artikkel 50 kohaldamiseks, ei tasu oodata, et lähiajal midagi juhtub,“ ütles allikas.

Teiseks tuleb lahendada küsimus, milline volinikukoht brittidele enne lahkumist anda. Hillile kuulunud finantsteenuste portfelli võtab üle Euroopa Komisjoni eurorahaga tegelev asepresident Valdis Dombrovskis.
Euroopa Parlamendi allikate väitel soovib Cameron Briti volinikule keskkonnavoliniku kohta. Praegu kuulub see valdkond Malta esindajale Karmenu Vellale, kes on nii keskkonna-, merendus- kui kalandusvolinik.

Reutersi väitel räägivad Euroopa Liidu allikad, et Ühendkuningriigile võidakse anda mõni väheoluline volinikukoht, näiteks selline, mis tegeleb mitmekeelsuse küsimuste, kosmose või Aafrika asjadega.

Euroopa Rahvapartei fraktsiooni prantslasest liige Alain Lamassoure ütles väljaandele Politico, et Briti volinikku ei hakata kohtlema kui võrdset võrdsete seas. „Igal juhul peab ta arvestama, et ta on seotud ühendusest lahkuva riigiga,“ kommenteeris Lamassoure. „Temast saab portfellita volinik.“