Euroopa riigid saatsid Portugali võimudele appi tuletõrjelennukeid, Ibeeria poolsaare tulekahjudes on hukkunud vähemalt 14 inimest, teatab The Telegraph.

Kõige kriitilisem on olukord Coimbra ülikoolilinna juures, kus tuli on jõudnud eeslinnadesse.

Viimase 60 aasta rängima põua tõttu on Portugalis praktiliselt kõikjal riigis kriitiliselt kõrge tuleoht.

Hispaania Galicia regioonis üritasid tuletõrjujad piiri panna leekidele, mis viimase kuu jooksul on hävitanud 182 ruutkilomeetrit metsa.

Politsei on Portugalis ja Hispaanias vahistanud üle 200 inimese, keda kahtlustatakse süütamises.

Kui Ibeeria poolsaarel põleb, siis mujal Euroopas uputab. Bulgaarias ja Rumeenias on tugevad vihmad toonud kaasa ulatuslikke uputusi, Austrias, Šveitsis ja Lõuna-Saksamaal on samuti suured üleujutused. Bulgaarias ja Rumeenias on hukkunud vähemalt 18 inimest.

Üle kallaste tõusnud jõed on ära pühkinud teid ja sildu ning katkestanud telefoniside. Saksamaal evakueeriti vee alla jäänud Eschenlohe linn ning Münchenist lõunasse jääv Garmisch-Partenkirchen on samuti vee alla.

Kesk-Šveitsis teatati viimase 48 aasta suuremast vihmasajust, korraga sadas alla terve kuu norm. Maalihetes hukkus kaks päästetöötajat, rongiliiklus katkes, suured maanteed on suletud. Mitmed külad on muust maailmast ära lõigatud ning koolid ei tööta. Vähemalt neli inimest on kadunud või hukkunud.