Arreteerimissoovi põhjuseks on Iisraeli tipp-poliitikute sooritatud sõjakuriteod Gaza sektoris toimunud aastataguse karistusoperatsiooni ajal, kirjutab Suurbritannia ajaleht The Times.

„Sellest on saanud meie ametlik poliitika," ütles väljaandele üks liikumise liidreid Diya al-Din Madhun, kes asus juhtima vastavat Iisraeli juhtkonna vahistamise kampaaniat juhtivat komiteed. 

Kommenteerides Hamasi osalust eelmisel nädalal toimunud  „skandaalis", kus Briti kohus andis välja orderi Iisraeli endise välisministri Tzipora „Tzipi" Livni vahistamiseks, ütles Madhun, et sõltumatule advokaatide grupile anti üle dokumendid, mis tõendavad Iisraeli kõrgemate sõjaväelaste ja poliitikute, teiste seas ka proua Livni, sõjakuritegusid.

Iisraeli president Shimon Peres on seda intsidenti nimetanud „üheks suurimaks poliitiliseks veaks", mida Suurbritannia oleks peaaegu teinud ja nõudis vastava seaduse (mille alusel Livinit vahistada taheti) muutmist.

Huvitaval kombel nii Briti peaminister Gordon Brown kui ka välisminister David Miliband toetasid selles küsimuses Peresit ning väljendanud oma muret ja vastustanud seda vahistamiskäsku.