Euroopa Liidu läbirääkijad ei ole mõistnud, et selline tegevus ületab Euroopa Liidu lepinguga Euroopa Liidule antud volitusi. Lepingu artikkel 153 (5) sätestab selgelt, et Euroopa Liidu seadusandlikud volitused ei kehti palga kohta. Veel enam, isegi kui nõukogu ei ületaks selles asjas oma volitusi, jääks finantsinstitutsioonidele vabadus tõsta põhipalka võtmetähtsusega personali tunnustamiseks ja säilitamiseks,“ ütles FedEE peasekretär ja Euroopa Komisjoni endine nõunik Robin Chater FedEE pressibüroo vahendusel.

Chater tõi esile, et poliitikud ja bürokraadid on alati ignoreerinud fakti, et kõrged töötasud finantssektoris, eriti erinevad varieeruvad maksed, teenivad eesmärki minimiseerida pettuste esinemist, hoida kinni talente, kutsuda esile paremaid töötulemusi ja vähendada personali voolavust. See on Chateri sõnul põhjus, miks on korruptsioon nii levinud paljudes riikides, kus kõrgemad pangatöötajad on halvasti tasustatud.

"Paljud Euroopa Liidu riigid on pikka aega kadestanud Londoni City edu rahvusvahelise finantskeskusena ning pidanud suuri preemiaid selle Achilleuse kannaks. See meede pole seetõttu midagi muud, kui katse kasutada ära City praegune haavatavus, ratsutades avalikus arvamuses leviva pankurite palkade vastu tuntava kollektiivse kadeduse ning Ühendkuningriigi rahvusvahelise krediidireitingu hiljutise alandamise seljas,“ ütles FedEE peasekretär.

Euroopa tööandjate föderatsioon on Euroopas tegutsevate rahvusvaheliste firmade juhtiv organisatsioon, mis asutati 1989. aastal Euroopa Komisjoni abiga ning mille peakorter asub Londonis.