Saksamaa ja Belgia teatasid, et eelistaksid IMF-i peadirektori kohal järgmist eurooplast. Saksamaa liidukantsler Angela Merkel teatas, et ametikoha hoidmiseks eurooplase käes on head põhjused, näiteks euro võlakriis, vahendab Daily Telegraph.

Belgia rahandusminister Didier Reynders kordas kajana Merkeli seisukohta, tuletades vaatlejatele meelde välja ütlemata reeglit, mille kohaselt juhib maailmapanka ameeriklane ja IMF-i eurooplane.

Peamiseks kandidaadiks peetakse Prantsusmaa rahandusministrit Christine Lagarde’i, kes on end finantskriisi ajal tõestanud. Ta oleks esimene naine selles ametis. Ta võib siiski kohata vastuseisu, sest neli kümnest IMF-i direktorist on olnud prantslased ja tema nimetamine tähendaks teist prantslast järjest.

Tugev kandidaat võib olla ka sakslane Axel Weber. Ta oli favoriit Euroopa keskpanga presidendi ametikohale kuni üllatusliku tagasiastumiseni Saksa liidupanga presidendi ametist veebruaris. Arvatakse, et Weberit toetab ka liidukantsler Merkel.

521 000-dollarise aastasissetulekuga töökohta tahab ka Suurbritannia endine peaminister Gordon Brown, kuid praegune peaminister David Cameron on selgelt välja öelnud, et ei esita Browni kandidatuuri.

Teised kandidaadid on Mehhiko endine rahandusminister Ángel Gurria ja Türgi endine majandusminister Kemal Derviş.