Ukraina eriolukordade ministeeriumi kohaselt on alates 27. jaanuarist surnud pakase tõttu 131 inimest, neist enamik kodutud; varjupaikades on üheksa päevaga otsinud abi 75 000 inimest.

Ka Poola teatas pühapäeval veel kaheksast ohvrist, seal on hukkunute arv tõusnud 53-ni. Rumeenias on saanud surma 34 inimest.

Soomes langes temperatuur ööl vastu pühapäeva 40 külmakraadini ja politsei hoiatas juhte halbade sõiduolude - tugeva tuule, libedate teede ja halva nähtavuse - jätkumise eest.

Leedus on nädalavahetusel surnuks külmunud viis inimest.

Külm pitsitab ka Lääne- ja Lõuna-Euroopat. Prantsusmaal leiti surnuks külmununa kaks kodutut, maailma suurimate lennujaamade hulka kuuluv Londoni Heathrow oli pühapäeva sunnitud lume tõttu ära jätma pooled lennud.

Itaalia pealinnas Roomas registreeriti viimase 27 aasta tihedaim lumesadu. Paks lumevaip põhjustas linna tänavail kaose ja inimesed ostsid häda kartuses hulgi toiduaineid.

Serbias on hukkunud üheksa inimest ning kuulutatud hädaolukord välja 32 omavalitsuses. Umbes 70 000 inimest on riigi lõuna- ja kaguosas lumevangistuses.

Külmafront on toonud lume isegi Põhja-Aafrikasse.