"Need on kontekstist välja rebitud. Euroopa Komisjon ei loobi raha tuulde eralennukeid üürides. Plaaniväliste lendude kasutamine on rangelt reguleeritud ja seda lubatakse ainult siis, kui muud võimalust ei ole," teatas Euroopa Komisjoni Esinduse Eestis pressiesindaja Pille Vaher.

"Kritiseeritud suured hotellikulud New Yorgis tulenesid sellest, et kogu linnas olid ÜRO peaassamblee kohtumise ajaks kehtestatud hotellitubadele väga kõrged hinnad. Kulutused hõlmasid lisaks kaheksa ametniku majutusele ka koosolekuruumide üüri. Tiffany ehteid ostetud pole," kinnitas Vaher.

"Faktide moonutamine inimeste muretsema panemiseks kriisiaegadel on odav ja ebaeetiline viis pealkirjadesse pääsemiseks. Euroopa Komisjoni kulutused on avalikud ja kättesaadavad komisjoni kodulehel,“ märkis Vaher.

Ajaleht The Guardian kirjutas, et Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso büroo tekitas 249 000 euro suuruse arve eralennukite kasutamise eest perioodil, kui Barroso osales 2009. aastal ÜRO kliimamuutusealasel konverentsil.

Barroso üheksa kuu lennukiarve on aga vaid väike osa 7,5 miljoni euro suurusest summast, mille Euroopa Komisjoni volinikud viimase viie aasta jooksul eralennukite üürimise peale kulutanud on, selgub Uuriva Ajakirjanduse Büroo (BIJ) uuringust The Guardiani vahendusel.