Töökoha vibratsiooni kontrolli regulatsiooni ja töökoha mürakontrolli regulatsiooni täpsemal uurimisel on selgunud, et tankid ja soomukid rikuvad euronõudeid, teatab The Telegraph.

Challenger II tank ja Warrior soomuk ei täida neid nõudeid mingil juhul. Kaitseministeerium otsib võimalusi saada regulatsioonile erand ehk opt-out, teatab The Telegraph.

Tanki tagaosas reisivad sõdurid on liiga tugeva müra sees ja peavad taluma järsku rappumist, alates 2010. aastast kehtima hakkavad reeglid seda aga ei luba.

„Kus vaja ja praktiline, seal üritame tehnikat ümber teha, kus see pole võimalik, peame proovima opt-outi saada,” ütles kaitseministeeriumi esindaja.

Ettevõtted, kes kaitseministeeriumi hankeid täidavad saavad ministeeriumilt lisaraha, et tehnikat moderniseerida, muu hulgas nähakse ette paremad istmed ja täiendatakse roomikuid kummist detailidega.

Regulatsiooni eesmärk on vähendada vibratsioonist tekitatud traumasid, muu hulgas piirab see suruõhuhaamrite, mootorsaagide ja põllumajandustehnika kasutamist.

Briti valitsus leiab siiski, et rahvusliku julgeoleku kaalutlustel võib regulatsiooni ka mitte täita. „Selge ju see, et kui sa oled lahinguolukorras saab olema raske neid nõudeid täita,” ütles valitsuse terviseinspektsiooni esindaja.