CNN-i teatel andis Manafort end täna hommikul juba FBI uurijate käsutusse.

Prokuratuuri teatel süüdistatakse Manaforti 12 erinevas kuriteos, millest üks puudutab vandenõud USA riigi vastu.

Süüdistuse järgi tegutsesid Manafort ja Gates aastail 2006-15 Ukraina valitsuse, Regioonide partei, sellest välja kasvanud Opositsioonilise Bloki ning ekspresident Viktor Janukovõtši heaks, teenides sellega miljoneid dollareid tulu ja jättes selle registreerimata. Tulu varjamiseks tegelesid mehed rahapesuga, kasutades selleks offshore-firmasid. Samuti valetasid nad saadud tulu kohta justiitsministeeriumile ja hoidsid kõrvale maksudest.

Manaforti süüdistatakse lisaks pangapettuses, kuna ta sai valeandmeid esitades rohkem laenu, kui talle muidu oleks antud. Samuti pidi ta sooritama pettuse, et hiljem ebaausalt omandatud rahale juurde pääseda. Kokku liigutasid mehed offshore-firmade kaudu 75 miljonit dollarit.

Vastutasuks tegelesid mehed USA-s lobitööga, mille eesmärk oli mõjutada Kongressi liikmeid hoiduma Janukovõtši-vastastest sanktsioonidest ja esindada muul viisil Janukovõtši ja tema partei huve.

Manafort töötas Trumpi kampaanias 2016. aasta juunist augustini ja vabastati ametist pärast seda, kui meedias ilmusid teated temaga seotud rahapesukahtlustest. Varem on ta töötanud lobistina näiteks Zaire´i ja Filipiinide diktaatorite ja Angola mässuliste huvides.

Juulis otsis FBI läbi Manaforti kodu.