Ir teatas mitteametlikule informatsioonile viidates, et Bērziņšile kui Krūmiņsi heale naabrile Siguldas võidi teha ülesandeks leida jõukaid formaalseid sponsoreid, kes kannaksid tõeliste annetajate asemel üle mõnikümmend tuhat eurot ZZS-i valimiskampaaniakulude katteks. Brigmanis figureerib asjas aga ZZS-i rahastamise eest vastutava inimesena, keda Truksnis hoidis kursis sellega, kuidas asjad finantsidega seoses lähevad, vahendab Läti Delfi.

„Ma ei hakka praegu välja tooma ühtki eraldiseisvat vestlust. Minu kui ZZS-i esimehe ülesanne on hoolitseda selle eest, et annetusi oleks,“ kommenteeris Brigmanis. Bērziņši rolli kohta selles protsessis ei tea Brigmanis väidetavalt midagi.

Läti korruptsiooni ennetamise ja tõrje büroo (KNAB) teatas eelmisel nädalal, et erakonna ebaseadusliku rahastamise kriminaalprotsessiga seoses on kokku vahistatud neli inimest. On teada, et nende hulgas on Jūrmala linnapea Truksnis, omal ajal erakonnaga No sirds Latvijai seotud olnud finantsist Jorens Raitums ja ärimees Krūmiņš. Telekanal TV3 teatas, et asjaga võib seotud olla ka ettevõtte Blaizer-AG juhatuse esimees Anrī Kursītis.