Delegatsiooni juht, ENPA poliitikakomisjoni esimees lord Judd kavatseb 2002. aasta jaanuaris toimuval ENPA istungijärgul esineda ettekandega inimõiguste olukorrast Tšetšeenias.

“Selleks on vaja veenvaid fakte arengust antud küsimuses,” ütles lord Judd neljapäeval Moskvas ajakirjanikele.

Ta andis mõista, et viimase sõidu käigus Tšetšeeniasse ta neid fakte ei saanud. Juddi sõnul lubas Venemaa peaprokuratuur, et “mõne tunni pärast saame vajalikud tõendid, mida saan ettekandes kasutada”.

Konkreetse märkuse tegi ENPA delegatsiooni juht niinimetatud puhastusoperatsioonide kohta, kuna nendest ei võta osa prokuratuuri esindajad, ehkki nii on ette nähtud.

Näiteks tõi lord Judd kolm nädalat tagasi toimunud sündmused Groznõi ülikoolis, kui erioperatsiooni käigus võeti kinni kuus kohalikku elanikku.

Lisaks sellele ei näinud ENPA esindaja lubatud muudatusi kontrollpunktides.

“Kontrollpunktide töös peavad osalema kohalikud elanikud ja kohalik võim,” teatas lord.

“Ees on veel palju tööd, et kaasata võimalikult esinduslik inimrühm nende probleemide lahendamisesse,” märkis ENPA esindaja.

Lord Judd pööras tähelepanu ka andmete erisustele Tšetšeenia elanike kaebuste ning nende põhjal algatatud kriminaalasjade osas, mida esitlesid Vene presidendi esindaja Vladimir Kalamanov ja peaprokuratuur.