Plahvatus toimus kaheksarajalisel kiirteel kella 06.30 paiku (Eesti aja järgi 05.00), kui terroristist möödus välismaalasi vedanud mikrobuss, vahendab BNS.

AFP fotograaf nägi sündmuskohal hävinud bussi ja veel ühe sõiduki rususid.

Kohalikud ja välismaised julgeolekuametnikud kinnitasid üheksa välismaalase hukkumist. Ühe nimetuks jääda soovinud ametiisiku sõnul oli tegemist lennujaamas tegutseva erafirma töötajatega.

"Ohvreid on palju. Ma ei oska öelda hetkel arvu, kuid ohvreid on palju," ütles Kabuli politseiülem Mohammad Ayoub Salangi AFP-le.

Rünnaku eest võttis vastutuse sissirühmitus Hezb-i-Islami, öeldes, et see oli kättemaksuks USA-s valminud islamit mõnitava amatöörfilmi eest. Rühmituse kohaselt oli enesetapuründajaks naine.

Hezb-i-Islami on Talibani järel Afganistani suuruselt teine mässuliste rühmitus ja seda juhib endine peaminister Gulbuddin Hekmatyar.

Hästiturvatud Kabulis on viimase kümne päeva jooksul toimunud kaks enesetapurünnakut. See tõstatab küsimuse võimude julgeolekusuutlikkuse kohta, kuivõrd välisjõud plaanivad riigist järk-järgult lahkuda.

NATO liitlasväed kavatsevad oma sõdurid Afganistanist ära tuua 2014. aasta lõpuks. Seal teenib praegu 112 600 välisriikide sõdurit, neist 77 000 on ameeriklased.