Samuti kuulati väidetavalt pealt Ghazi al-Yaweri, esimest Iraagi presidenti pärast 2003. aasta invasiooni, kirjutab Financial Times.

Endine NSA araabia keele ekspert Faulk, kes töötas luureagentuuri heaks Georgia osariigis Fort Gordonis, väitis, et tal oli 2006. aastal ligipääs ülisalajasele andmebaasile nimega „Anchory”, mis sisaldas isiklikke detaile Blairi kohta.

Kuigi USA valitsus nuhib rutiinselt teiste riikide valitsuste ja riigijuhtide järele, on USA ja Suurbritannia vahel olnud teadaolevalt palju usalduslikumad suhted. Paljastus võib rikkuda „erilised suhted” Washingtoniga, mida London nii kõrgelt hindab. Blair oli president George Bushi lähim liitlane Iraagi ja Afganistani sõdades.

Faulk väidab, et on samuti lugenud salajasi NSA toimikuid Ghazi al-Yaweri kohta, sealhulgas intiimsete telefonikõnede kohta aastatest 2003-2007. Washington Posti reporter Bob Woodward teatas, et USA kuulas pealt ka Iraagi peaministrit Nuri al-Malikit.

Eelmisel kuul kergitasid Faulk ja veel üks NSA endine töötaja katet agentuuri varjatud maailma kohalt, avaldades, et luureagentuur nuhkis ajakirjanike, sõjaväelaste ja valitsusväliste organisatsioonide järele, sealhulgas Rahvusvaheline Punane Rist. NSA luuras rutiinselt ameeriklaste järele, kuulates pealt eravestlusi, sealhulgas intiimvestlusi ja mõnikord telefoniseksi.

Paljastused heidavad valgust siseriiklikule luureprogrammile, mille president Bush kiitis heaks 2001. aasta 11. septembri sündmuste mõjul.

Endine NSA direktor Michael Hayden, kes nüüd juhib luure keskagentuuri CIA-d, kinnitab, et programm ei rikkunud tavaliste ameeriklaste õigusi.