Telefoni teel punkrist rääkinud Gbagbo teatas, et tema väed peavad läbirääkimisi vaid vaherahu üle ja kinnitas, et tema võitis novembrikuised presidendivalimised, vahendab BBC News.

Viimane öö oli Abidjanis üsna vaikne peale üksikute tulistamiste, milles süüdistati kuritegelikke jõuke.

Psühholoogilise surveavaldamise vahendina Gbagbole ja tema liitlastele näidati Ouattara-meelses telekanalis TCI lõike filmist „Untergang”, mis jutustab Adolf Hitleri viimastest päevadest Berliini punkris Teise maailmasõja lõpus.

Gbagbo ütles Prantsuse uudistekanalile LCI, et tema armee tegeleb parajasti vaherahutingimuste üle läbirääkimisega, kuid poliitilisel tasemel pole mingit otsust tehtud.

„Ma võitsin valimised ja ma ei pea läbirääkimisi lahkumise üle,” ütles Gbagbo. „Ma pean täiesti uskumatuks, et kogu maailm mängib seda pokkerimängu.”

Gbagbo pressiesindaja Ahoua Don Mello ütles samas Reutersile, et toimuvad otsesed läbirääkimised, mis põhinevad Aafrika Liidu soovitustel, mille järgi on president Ouattara.

Gbagbo süüdistab endist koloniaalisandat Prantsusmaad sõjategevuses tema riigis.

„Ma ei saa aru, kuidas vaidlus Elevandiluuranniku valimiste üle on toonud kaasa Prantsuse armee otsese sekkumise,” ütles Gbagbo.

ÜRO missioon väidab, et lähemad nõuandjad on Gbagbo maha jätnud ning ta viibib presidendi residentsi keldripunkris koos käputäie isikutega.