Komisjon saatis kirjalikud hoiatused Austriale, Prantsusmaale, Saksamaale, Iirimaale, Itaaliale, Luksemburgile, Portugalile, Hispaaniale ja Suurbritanniale, kuna need riigid ei ole täitnud EL-i linnaõhu puhastamist käsitlevat seadust.

EL-i riikidelt oodati 2003. aasta detsembriks plaane, kuidas vabaneda õhku saastavatest ainetest nagu lämmastikdioksiid ja plii.

Üheksale riigile esitati ka viimane kirjalik hoiatus seoses EL-i veesaastenormide eiramisega. Ka selles vallas oodati neilt tegevuskava 2003. aasta detsembriks.

“Paljudes meie linnades on õhk ikka saastatud ja see avaldab negatiivset mõju linnaelanike tervisele,” ütles EL-i keskkonnavolinik Margot Wallström.

Prantsusmaa ja Suurbritannia said veereostuse asjus esimese hoiatuse, milles heideti neile ette korralike puhastussüsteemide puudumist.

EL-i seaduste järgi esitab Komisjon kaks hoiatust ja annab seejärel asja Euroopa Ühenduste Kohtusse. Kui riigid ikka midagi ette ei võta ja kohtuprotsessi kaotavad, ootab neid miljonitesse eurodesse ulatuv trahv.