Suurbritannia siseministeri Theresa May ning tema Prantsusmaa ametivenna Bernard Cazeneuve hinnangul on tegu globaalse migrandikriisiga, mille lahendamine peaks olema Euroopa jaoks kõige kõrgem prioriteet.

Nad nõudsid, et Kreeka, Itaalia ja veel mitu Euroopa riiki võtaks vastutuse Aafrikast tulevate immigrantide voo lõpetamiseks, vahendab ERRi uudisteportaal uudistekanalit The Telegraph.

Nende hinnangul oleks pikaajaline lahendus see, kui Euroopast paremat elu lootvaid migrante suudetakse veenda, et "Euroopa tänavad ei ole sillutatud kullast".

Suurbritannia kavatseb esimese sammuna riigi atraktiivsuse vähendamiseks kärpida iganädalast rahalist toetust, mida antakse tuhandetele migrantide perekondadele, kellel ei ole õnnestunud saada varjupaika.

Migrandid püüavad igal ööl pääseda kaht riiki ühendavasse tunnelisse, et ebaseaduslikult Suurbritanniasse jõuda. Eile leppisid riigid omavahel kokku, et saadavad piirkonda lisaabivägesid, sealhulgas turvamehi, turvakaameraid, samuti ehitatakse Prantsusmaa poole peale tunneli ümbrusesse tugevamad tarad.