Venemaa ei taha lääneriikidega avalikult sõdida, ent võib teha nende vastu suunatud salalööke, hoiatab New York University professor Mark Galeotti organisatsiooni Council on Foreign Relations avaldatud intervjus.

"Me näeme veel luuretegevuse aktiviseerumist ja Euroopa Liidu suhtes vaenulike poliitiliste liikumiste toetamist," ütles Galeotti.

Galeotti peab võimalikuks ka seda, et Vene firmad ja kulissiorganisatsioonid üritavad siseneda teiste riikide strateegilistesse tööstustesse ja et Venemaa teeb vahendajate abil välisriikide vastu suunatud küberrünnakuid, vahendab Ilta-Sanomat.

Galeotti sõnul tahab Venemaa vältida otsest konflikti NATOga. "Venemaa on moderniseerinud väikese osa oma relvajõududest, millest piisab väiksemate ja nõrgemate naabermaade kiusamiseks. Venemaa ei saa isegi ette kujutada, et ta suudab võtta mõõtu NATO või Hiinaga."

Venemaa tahab säilitada vabaduse suruda naabermaadele peale oma tahtmine, ilma et ÜRO või mõni muu rahvusvaheline organisatsioon asjasse sekkuks, lisas USA professor.