See on vaid üks juhtumitest, kus Türgi president on oma au kaitseks kohtusse pöördunud. Alates 2014. aasta augustist, mil Erdoğan ametisse asus, on Türgis algatatud presidendi solvamise paragrahvi alusel ligi 2000 kohtuasja. Toome ära mõned kõige tuntumad.

Oktoobris laadis arst nimega Bilgin Çiftçi Twitterisse pildi, kus võrreldi president Erdoğani ja „Sõrmuste isanda“ tegelast Guglunki. Esmalt kaotas arst töö. Seejärel käskis kohus akadeemikutest, psühholoogidest ja filmiekspertidest moodustatud komisjonil välja selgitada, kas tegu on solvanguga. Presidendi solvamise eest näeb Türgi seadus ette kuni nelja-aastase vabadusekaotuse.

Çiftçi kaitseks võttis sõna "Sõrmuste isanda" režissöör Peter Jackson, märkides, et kõnealustes kaadrites on tegelikult Guglunki alter ego Sméagol, kes on igati sümpaatne tegelane. Filmi peaosaline Elijah Wood lisas, et sellise nalja eest vanglaga ähvardamine tekitab temas igal juhul õudust.

Detsembris vahistati 16-aastane kooliõpilane Mehmet Emin Altunses, keda kahtlustati presidendi solvamises. Poiss jäi kohaliku uudisteagentuuri videole kõnega, kus ta kiitis Türgi vabariigi looja Kemal Atatürki ilmalikke tõekspidamisi. Ühtlasi süüdistas ta presidenti korruptsioonis. Poiss on praegu presidendi solvamises süüdistatuna kohtu all. Seni jätkab Altunses (piltidel keskel) poliitilistel meeleavaldustel osalemist.

Jaanuaris võeti korraks vahi alla 2007. aastal Miss Türgi tiitli võitnud Merve Buyuksarac, kes laadis oma Instagrami kontole Türgi satiiriajakirjast võetud luuletuse. Enne, kui Buyuksarac selle kustutas, jõudis seda jagada ligi miljon inimest. Veebruaris esitas prokuratuur Buyuksaracile ametliku süüdistuse presidendi solvamises. Nüüd piirdub modell üksnes selfidega.

Märtsis kõlas Saksa tele-eetris laul "Erdowie, Erdowo, Erdoğan", kus kritiseeriti presidendi luksuslikku eluviisi ning vaenulikkust pressi ja naiste vastu. Erdoğan kutsus Saksa suursaadiku vaibale, nõudes vabandust ja laulu keelustamist. Saksa valitsus nentis, et ei saa meediat tsenseerida.

Aprillis otsustas eelmisest juhtumist ärritunud telekoomik Jan Böhmermann Saksamaa sõnavabaduse piirid proovile panna ja esitas luuletuse, kus Erdoğani tõepoolest jämedalt solvatakse. Muu hulgas nimetatakse presidenti seal zoofiiliks. Saksa võimude nõudel on video eemaldatud nii tele-eetrist kui internetist. Lisaks võib Böhmermanni vastavalt Saksa seadustele oodata kuni viieaastane vanglakaristus võõrriigi riigipea laimamise eest.