30-aastane Bournemouthist pärit Chapman oli venelannaga abielus neli aastat, enne kui nad 2006. aastal lahutasid, vahendab Sky News.

Psühhiatri ametit pidav Alex Chapman kuulati kolmapäeval Briti julgeolekuteenistuse poolt üle. Välisministeerium teatas, et uurib Anna Chapmani sidemeid Suurbritannias.

Chapman ütles Daily Telegraphile, et ei usu, et naine töötas Suurbritannias spioonina, kui kahtlustab, et ta harjutas end seda tegema.

„Kui ta elas veel Londonis, imbus ta inimeste hulka, kellel oli palju mõjuvõimu. Ta käis filmide esilinastustel ning muutus uhkeks ja talumatuks, rääkis alati võimukatest inimestest, kellega ta kohtus,” rääkis Chapman.

Chapmani sõnul muutus naise iseloom ootamatult nende koosolemise ajal.

„Tema mõtte- ja kõneviisis toimus dramaatiline muutus, mulle tundus, et ma vaevalt tunnen teda enam. See oli nagu keskea kriis 20. eluaastates. Ta sättis ennast välja minema, aga kui ma ütlesin, et tulen kaasa, ütles ta, et ma ei tuleks, sest nad kõik räägivad vene keeles. Ta oli kindel, et ma ei tohiks nendega kohtuda. Ta ei olnud kunagi materialistlik, kui me koos olime, kuid 2005. ja 2006. aastal, kui ta hakkas nende inimestega kohtuma, keda ta nimetas „vene sõpradeks”, hakkas ta suurtele rahasummadele ligi pääsema ja uhkeldas kõigi nende mõjukate inimestega, kellega ta kohtus.”

Chapman kohtus Annaga 2001. aasta septembris, kui viimane oli Moskva ülikooli majandustudeng.

„Anna oli kõige ilusam tüdruk, keda ma oma elus näinud olen. Ma kogusin julgust, läksin tema juurde ja ütlesin: „Vabandust, aga sa oled kõige kaunim tüdruk, keda ma kunagi näinud olen.” Ta pööras ümber, vaatas mind ja ütles: „Jumal küll, sina oled ka.””