Briti telekanali BBC1 hommikuprogrammi Breakfast andmetel oli kohaliku siseministeeriumi väljaöeldu väga arusaamatu, kindlat arusaama hukkunute arvust ja põhjustest oli raske saada, siiski riikliku uudisteagentuuri hilisematel andmetel sai surma vähemalt 36 inimest.

Hommikuprogrammi korrespondendi Jeremy Bowen sõnul on arusaamatu, miks avati tuli, siseministeeriumi sõnul ei ole aga endiselt kindel, et 36 vangi lasti maha politsei või sõjaväe poolt. "Hetkel saab kinnitada, et teadmata isik lasi maha mitu inimest," oli siseministeeriumi vastus.

Moslemivennaskonna pressiesindaja sõnul "tapeti [aga inimesi] külmavereliselt" ja seda ka ilma mingi põhjuseta.

Siseministeeriumi andmetel olid kinnipeetavad väga rahutud, kui neid Kairo põhjaosas asuvasse Abu Zaabali vanglasse toimetati, hetk hiljem jäi mitu veoautot 612 vangiga pardal "tundmatu kurjategija" rünnaku alla.

MENA teatel võeti pantvangi ka politseiohvitser, kes hiljem siiski vabastati. Kui mitu vangi sai rünnaku abil põgenema, ei ole veel teada.

Euroopa Liit korraldab kriisimiitingu

Euroopa Liidu kriisimiiting seoses Egiptuse veresaunaga, kui mõne päevaga sai surma vähemalt 830 meeleavaldajat ja teist kohalikku, ka mitu last, naist ja ajakirjanikku, on mõeldud toimuma kolmapäeval. Mida seal arutatakse, ei ole endiselt täpselt teada.

Egiptuse kaitseministri kindral Abdul-Fattah al-Sisi kinnitas pühapäeva pärastlõunal, et "Egiptuses on ruumi kõigile", ka kukutatud presidendi Mohamed "Morsi toetajate jaoks".

"Me ei kavatse vaikides pealt vaadata, kuidas riik laguneb," hoiatas al-Sisi sellegipoolest, lisades, et Morsi toetajad ei tohi astuda riigi vastu.