Kõige märkimisväärsem muudatus on uus siseminister, kes juhib riigi sisejulgeolekujõude. Politsei erukindral Mahmoud Wagdi asendas Habib el-Adly, keda meeleavaldajad vihkavad julgeolekujõudude brutaalsuse pärast, teatab Associated Press.

Siiski rahuldab uus valitsus vaevalt kümneid tuhandeid meeleavaldajaid, kes üle kogu Egiptuse linnatänavatel president Mubaraki ja kogu tema režiimi tagasiastumist nõuavad.

„Me ei tunnista ühtki pärast 25. jaanuari tehtud Mubaraki otsust,” ütles opositsiooniliidri Mohamed ElBaradei toetaja Mostafa al-Naggar. „See on ebaõnnestunud katse, temaga on kõik läbi.”

Mubarak saatis eelmise valitsuse laiali reede hilisõhtul ja nimetas asepresidendiks oma luureülema ja lähedase abi Omar Suleimani ning peaministriks endise õhujõudude kindrali Ahmed Shafiqi. Meeleavaldajad nimetasid seda Mubaraki sammu aga kohe tema katseks võimust kinni hoida.

Uue valitsuse koosseisus on mitmeid Mubaraki režiimile ustavad isikud, kuid seal on ka tuntud ärimehi, kes on viimaste aastakümnete jooksul ajanud majanduslikel ametikohtadel liberaliseerimispoliitikat. Paljud egiptlased panid aga pahaks Mubaraki poja ja võimu pärijaks peetud Gamali liitlaste - miljonäridest poliitikute mõju.

Mubarak jättis ametisse pikaaegse kaitseministri feldmarssal Hussein Talawi ning andis talle ka asepeaministri ametikoha. Ametisse jäi ka välisminister Ahmed Aboul Gheit.

Samas tõi Mubarak valitsusse ka uut verd isikute näol, keda rahvas austab. Kultuuriministriks sai tuntud kirjandustegelane Gaber Asfour, kes asendas pikaajalisima kabinetiliikme Farouq Hosni, kes oli olnud ametis üle 25 aasta. Uuele ministrikohale antiikvara riigiministriks nimetati Egiptuse tuntuim arheoloog Zahi Hawass.