Vandenõuhoiatust on laialt levitanud arvamusliidrid trüki- ja internetimeedias ning televisioonis, mõnikord vihjates ja mõnikord otse välja öeldes, et lääs on piiranud lende Egiptusesse mitte ainult murest oma kodanike ohutuse pärast, vaid seetõttu, et tahab Egiptust õõnestada, et takistada president Abdel Fattah al-Sisil riiki liiga tugevaks tegemast, vahendab Associated Press.

Valitsuse ja sõltumatu meedia on kujutanud Sisit pärast seda, kui tema juhitud armee 2013. aastal islamistliku presidendi Mohamed Morsi kukutas, Egiptuse päästjana. Pärast Sisi presidendiks valimist 2014. aastal on meedia jätkanud tema ülistamist selle eest, et ta teeb tööd stabiilsuse saavutamiseks.

Lennukeelde ja üleskutseid Egiptuse lennujaamade turvameetmete parandamiseks on Egiptuse meedias nähtud ebaõiglaste ja pahatahtlikena.

Isegi, kui põhjus oli pomm, ei nõua see Egiptuse kohest ja laiaulatuslikku karistamist ja laimamist, kirjutas ajalehe Al-Maqal peatoimetaja ja Egiptuse üks tuntumaid telekommentaatoreid Ibrahim Eissa.

Peamise osa kriitikatulest on enda peale saanud Suurbritannia peaminister David Cameron.

Mõned kommentaatorid on läinud isegi nii kaugele, et vihjanud teatavale kokkumängule või vähemalt ühistele huvidele Suurbritannia ja Islamiriigi vahel.

Moskva reedene otsus kõik lennud peatada tekitas vandenõuteoreetikutes segadust, sest Venemaa presidenti Vladimir Putinit on alati kujutatud Sisi suure toetajana.

„Isegi sina, Putin?“ küsiti ajalehe Al-Masry Al-Youm esiküljel. Teised spekuleerisid, et Venemaa on Briti surve ja manipuleerimise ohver.