„Kalifaadi sõdurid tõid alla Venemaa lennuki Siinail,“ seisis Islamiriigi avalduses. „Lennuki pardal oli üle 220 ristisõdija. Jumalale tänu, nad hukkusid viimseni.“

Portaal Läänlane palus Terror Monitori Twitteri lehel avaldatud araabiakeelse teate tõlkida ühel Lähis-Idas elaval inimesel. Avaldus, mille ehtsus on veel kontrollimata, kirjutatakse:

"Kalifaadi sõduritel õnnestus Siinai kohal alla tulistada Venemaa lennuk, mille pardal oli üle 220 Venemaa ristisõdija. Jumalale tänu!
Venelased ja teie toetajad, võtke teadmiseks, et te ei leia rahu muslimite maal ega ka muslimite õhuruumis. Teie igapäevased, kümnete inimeste tapmised Süürias toovad teile kaela katastroofi. Samamoodi nagu teie tapate, peate ka teie ise Jumala tahtel surema."

Egiptuse lennundusamet teatas mõne aja eest, et ei saa täie kindlusega väita, et lennukit ei tulistatud mässuliste poolt Siinai poolsaare kohal alla. Siiski on see variant nende hinnangul ebatõenäoline, sest ei ole infot, et ISILi mässulistel oleks piirkonnas taolist sõjalist võimekust.

Võimude hinnangul on probleem, et terroriorganisatsiooni kohalolu ja nende pidev ja üha agressiivsem vaenutegevus poolsaarel (viimase 1,5 aasta jooksul on pommitamistes hukkunud sadu inimesi) võib häirida lennukatastroofi uurimist.

Täna varahommikul kella 6 ajal haihtus Siinai poolsaare kohal radarilt ja kukkus alla Vene lennufirma Kogalõmavia lennuk 224 inimesega pardal.

Egiptuse peaminister Sherif Ismaili kinnitusel kukkus Airbus A321 alla 23 minutit pärast õhkutõusmist Sharm El Sheikist . Lennuk oli teel Peterburi.

Moskva kinnitusel ei jäänud ükski pardaolnutest ellu.