26. juunil otsustas Ameerika ülemkohus Washingtonis, et nüüdsest on samasoolistel paaridel võimalik igas osariigis abielluda. Hommikul oli ülemkohtu ette kogunenud otsuse väljakuulutamist kuulama suur rahvamass. Peamiselt kogunesid samasooliste paaride abielu pooldavad grupid, kuid oli näha ka mõningaid vastu olevaid inimesi. Rahva tuju oli energiline ja ülevoolavalt positiivne.

Kuigi keegi ei teadnud tulemust enne otsuse välja kuulutamist, võis juba enne mõningaid vihjeid saada: nii otsuse ettelugeja kui ka kuupäeva valik viitasid just sellise otsuse saavutamisele. Oli teada, et kohtuotsuse loeb ette ette Anthony Kennedy. Kennedy on varemgi ette lugenud LGBT inimeste õigusi parandavaid otsuseid nii 2003. ja 2013. aastal, mõlemad korrad 26. juunil.

Hommikul oli kohtumaja ette kogunenud suur hulk inimesi, peamiselt seisid ja ootasid otsuse välja kuulutamist samasooliste paaride abiellumist pooldavad. Kui Kennedy alustas oma kõnet rääkides traditsioonidest ja abielu pühadusest, oli õhus tajuda pinget, kuid kui kõnes kõlas sõna "...aga" hakkas saalist kostuma kergendust, naeru ja nuttu. "Ilmselt polnud saalis ühtegi kuiva silma," ütles advokaat Maureen Holland, kui andis õhtul kohalikus LGBT keskuses otsuse teavitamisest ülevaadet.

Terve päeva jooksul oli ülemkohtu otsus jututeema nii poes kui ka metroos, räägiti sellest, kui ajalooline see päev on. Hämaraks minnes selgus, et valge maja on prožektoritega vikerkaarevärviliseks muudetud. Peale kõige selle on Washingtoni peamised peotänavad on vikerkaarevärvilisi lippe täis ja meeleolu on positiivne!