Vabariiklasest McCain, kes on regioonis visiidil, rääkis Rootsi ajalehele Dagens Nyheter, et tema arvates praegu võimul olev demokraadist president Barack Obama ei mõista Putinit.

"Aga mina mõistan. Meil on tegemist väga agressiivselt käituva mehega. Mehega, kes lõikas ära Ukraina," rääkis McCain. "Mees, kes ütles, et tahab taastada Venemaa impeeriumi ja viitab Nõukogude Liidu lagunemisele, kui 20. sajandi suurimale õnnetusele," lisas McCain.

USA poliitiku sõnul peab Rootsi Putini väljakutsele vastama enda kaitsesüsteemide tugevdamise ja militaarkoostöö tihendamisega.

"Minust oleks jultunud öelda, kuidas Rootsi valitsus peaks oma raha riigikaitsesse paigutama. Samas olen ma märganud, et lisainvesteeringuid on sinna tehtud ja selle peale plaksutan ma käsi," rääkis McCain Rootsi lehele.

USA senaator avaldas samuti oma nördimust praeguse USA valitsuse tegevuse üle ISISe ohjeldamisel ja leidis, et hetkel tehakse liialt vähe.

"Me vajame pikaajalist strateegiat ohu (ISISe - toim.) vastu ja vajame militaarse kohaoleku suurendamist regioonis - saapad maale," rääkis McCain viidates vajadusele USA sõdureid ISISe territooriumile viia.

Eelmistel USA presidendivalimistel ise kandideerinud McCain rääkis ka, et toetab järgmise aasta valimistel kaasparteilast ja head sõpra, Lõuna-Carolina senaatorit Lindsey Grahami.

USA senaatorite delegatsioon, mida juhib Arizona senaator ja endine vabariiklaste presidendikandidaat John McCain saabub homme ka Eestisse visiidile.

McCainiga koos saabuvad demokraat Sheldon Whitehouse ja vabariiklane John Barrasso, teatas USA saatkond.

Eesti-visiit on üheks osaks suuremast ringreisist, mille käigus külastatakse ka Norrat, Rootsit ja Lätit. Visiidi põhiteemaks on küberkaitse.

USA senaatorite delegatsioon kohtub Tallinnas Eesti riigijuhtidega ning annab Tallinna lennujaamas pressikonverentsi.

Konservatiivsesse vabariiklaste erakonda kuuluv ning 2008. aastal Obama vastu presidendiks kandideerinud senaator McCain on tegutsenud peamiselt kongressi opositsioonis, kritiseerides laialdaselt Obama nõrkust ja pehmust USA sõjalise jõu kasutamisel. Ta on väga tugevalt kritiseerinud Obama välispoliitikat ning pannud tema arvele ka ISISe edu.

McCain oli üks suuremaid raketikilbi paigaldamise pooldajaid Poolasse ning 2011. aastal toetas ta häälekalt sõjalist sekkumist Liibüa kodusõtta. Samuti pooldas ta tugevalt sõjalist sekkumist Süüria kodusõtta, eriti pärast seda, kui ilmnes keemiarelvade kasutamine valitsusvägede poolt. Pärast seda on McCain pooldanud sõjalist sekkumist Ukrainas.

Sarnaselt teiste konservatiivsete vabariiklastega on ta immigratsiooni, geiõiguste ning Obama tervisehoiureformide vastu. Hetkel juhib ta kongressi relvajõudude komiteed, proovides läbi viia erinevaid uuendusi USA armees.