Petri Krohn ütles Ilta-Sanomatile, et tal oli plaanis koos lähedastega õe 50. sünniaastapäeva nende suvilas Haapsalus tähistada, kuid Eesti piirivalve peatas seltskonna auto reedel sadamas kella kahe paiku pärastlõunal.

Krohn ütles, et teda teavitati sadamas Eesti siseministeeriumi kehtestatud sissesõidukeelust, mis kehtib talle terve selle nädalavahetuse.

Muud grupi liikmed said pärast kontrollimist oma teekonda jätkata, kuid Petri Krohn oli sunnitud naasma Soome sama laevaga tagasi.

Krohn ise usub, et sissesõidukeeld on seotud tema aastal 2009. tehtud fotodega sõjaveteranide kokkutulekust Sinimägedes.

Krohn on kaks korda varem saanud samaväärse kolmepäevase sissesõidukeelu Eestisse aastatel 2010. ja ka 2011. Krohn kaalub nüüd keelu vaidlustamist kohtus.

Petri Krohn on endise parlamendiliikme ja Soome filmi sihtasutuse tegevdirektori Irina Krohni vend ja antifašistliku liikumise SAFKA aktiivsemad liikmed.

Organisatsioon on tuntud tugeva Eesti valitsuse vastase kriitika ja venemeelsuse poolest.

Teatavasti toimub täna 20. Eesti relvagrenaderide diviisi veteranide kokkutulek Sinimägede lahingute toimumispaigas Ida-Virumaal Vaivara vallas, mida venemeelsed on iga aasta ristinud fašistlikuks ürituseks.