Esialgsetel andmetel sai õnnetus juhtuda, sest veokijuhil oli soov kontrollida kütusepaaki ajal, mil ta suitsu tegi. Kütusepaak lendas kõva pauguga õhku ja eestlasest rekkajuht süttis põlema.

Mees viidi raskete põletushaavadega helikopteriga Helsingi haiglasse, seni on teada, et vahetult pärast õnnetust oli ta teadvusel, edastab uudistekanal MTV3.

Soome politsei pressiesindaja Arto Rajastila ütles, et hommikupoolikul alustati juhtumi uurimist, et välja selgitada, millist kütust täpselt kasutati – kas tegemist oli ikkagi puhta diisliga. Mänguasjadest pungil rekka sõitis väidetavalt Venemaa suunal.

Eesti välisministeeriumil informatsioon mehe kohta puudub

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov ütles Delfile, et põhjanaabrite Eesti saatkonnaga ei ole keegi ühendust võtnud ja mingisugust informatsioon neil juhtumi kohta ei ole, samuti ei ole välisministeeriumile endiselt teada, milline on kannatanu tervislik seisnud ja kas ta on endiselt haiglaravil.

„Saatkond on valmis vajadusel kodanikku abistama,“ kinnitas Sudakov ning selgitas lähemalt: „Ootamatu haigestumise või õnnetusjuhtumi korral välisriigis võib konsul aidata leida vajalikku arstiabi ning võtta ühendust sinu lähedastega Eestis või mujal."

Välisministeerium hoiatab, et Eesti haigekassa ei kata välismaal õnnetusjuhtumites vigastada saanud inimeste kõiki kulusid. Soovitav on ikkagi reisikindlustus ja kaasa võtta roheline kaart ehk rahvusvaheline vastutuskindlustuse tõend.