Õhkkond sündmuspaiga lähedal annab õhtustest õudustest aimu läbi vaikuse. Vaikivad nii politseinikud, kes jõuluturul terve öö on juhtunut uurinud, ning vaikivad ka hukkunute mälestuseks lilli ja küünlaid tooma kogunenud. Rõhuvat vaikust lõhuvad sajad ajakirjanikud, kes teevad Berliinist eri paikadesse üle maailma otseülekandeid ja võtavad mälestama tulnud inimestelt intervjuusid.

Kui jõuluturu ümbrusest võib leida morne nägusid, küünlaid, lilli ja politseivilkureid, mis näitavad, et alles mõned tunnid tagasi kaotas siin elu 12 inimest, siis paar kvartalit edasi läheb Berliinis elu edasi nagu ikka. Poed on lahti, baarid ja kohvikud on töös, kõlaritest käib tantsumuusika ja šlaagri segu. Ainult vahetult Breitsceideplatzi ääres asuvad ärimajad on oma uksed sulgenud. Väljaku servas asuv plaadipood on küll lahti, ent täna seal muusikat ei mängita.

„Ma pidin kell kaheksa minema sinna väljakule, aga mulle helistas veel viimane klient, kes hoidis mind kaua toru otsas. Pärast seda sain juba kõne, et väljas on midagi juhtunud. Kuigi töötame siin samas jõuluturu kõrval, siis ma ei kuulnud midagi. Ronisin plaadikastide otsa ja vaatasin aknast välja ja siis ma nägin kõike,” rääkis plaadipoe müüja Brigitte Nicolaou. Kuna veokit juhtinud mees oli endiselt jooksus, jäi Nicolaou igaks juhuks plaadipoodi peaaegu südaööni.

Tänane päev Berliinis on nii ametivõimudel kui ka tavakodanikel kulunud selleks, et aru saada, mis täpsemalt on juhtunud. Kindlat infot ründaja ja tema tausta ning võimalike motiivide kohta on välja antud vähe. Kileaiaga piiratud rünnakupaiga lähistel kõlab kodumaale ülekandeid tegevate ajakirjanike suust tihti väjendeid nagu „kinnitama andmetel” ja „eeldatavasti” jne.

Ka pärastlõunal jõuluturu kõrvale keiser Wilhelmi mälestuskirikusse saabunud Berliini linnapea Michael Müller ei andnud avalikkusele eileõhtuste rünnakute kohta rohkem infot ja sõnas vaid, et värske info saamiseks tuleb oodata pressikonverentsi.