„Miks julgema? Milles on probleem? Kas sisserändajad on probleem? Kas mina olen probleem? Minu vanaema tuli üle Läänemere Eestist Teise maailmasõja ajal. Minu ema on pärit Norrlandist. Ma olen üles kasvanud Göteborgis. Ma elan Stockholmis,“ kirjutab Lauler.

„Kas jugovanemad* siin Solnas on probleem? Üks neist töötab treenerina (jalgpalliklubis) Assyriska, teine on Bromma lennujaama kassas. Nende lapsed käivad ühes klassis minu ekstüdruksõbra üheksa-aastase pojaga. Kas tema parim sõber on probleem? Mida te mõtlete?“ küsib Lauler.

Lauler kirjutab, et mängis ise kolm hooaega jalgpalli Botkyrka klubis Arameiska Syrianska, kus oli ainus valgenahaline, aga kas siis tuleb arvata, et tema meeskonnakaaslased on probleem? „Minge põrgusse, me olime ägedad!“

„Ma kasvasin osaliselt üles eeslinnades ja aastatel 2002-2005 elasin Skärholmenis, mis kubises niinimetatud sisserändajatest. Ma sain nendega väga hästi läbi,“ kirjutab Lauler.

Lauler küsib, kas Suur-Stockholmi linnaosas Solnas, kus on inimesi igast kandist, tuleks kokku tulla, et õpetada lastele, et on probleem, kui mõnel neist on teine nahavärv. „Te kuulete täpselt, kui absurdne see on. Debatt on olemas sellepärast, et osa ühiskonnast tahab, et see edasi läheks.“

Rootsis on tohutu mass majanduskurjategijaid ja naistepeksjaid, milles on Lauleri sõnul tõeline probleem. Sisserändajad ei ole probleem, kinnitab Lauler.

„Vabandust, et pühendan oma jalgpalliblogi sellele, aga meie maale on häbiplekk, kui meil on fašistlik ja võõravihane parlamendipartei**, mida arvamusküsitlustes toetab üle kümne protsendi inimestest,“ ütleb Lauler.

*rootsi keeles jugge – endisest Jugoslaaviast pärit sisserändaja
** paremäärmuslik erakond Rootsi Demokraadid (Sverigedemokraterna)