Kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste ütles Delfile, et Helsingin Sanomate info ei pea vähemalt Eesti kohta paika, kuna ametlikku seisukohta pole seni kujundatud. Jugaste märkis, et Eesti veel analüüsib Vene poole ettepanekut, peab läbirääkimisi liitlastega ning seejärel kujundab seisukoha ja vastab Vene poolele. Otsus võetakse Jugaste kinnitusel vastu lähiajal.

Kui Soome lehes märgitakse, et kutse esitati lennundusohutuse üle arutamiseks, siis pigem on plaanis rääkida üldisest julgeolekuolukorrast ja kaitseküsimustest laiemalt. Nii et arutluse all ei oleks üksnes lennuohutuse küsimused, kuigi see oleks üks võimalikke teemasid. „See on ka üks asi, mida me praegu täpsustame – et mis need teemad täpselt on, mille üle Vene pool näeb, mille üle võiksime arutada, ja kas me ise ka näeme, et võiksime samade asjade üle arutada,“ sedastas Jugaste.

Venemaa tegi NATO riikidele, Soomele ja Rootsile augusti alguses ehk mõne nädala eest ettepaneku kohtuda ja arutada Euroopa sõjalispoliitilist olukorda ja lennuohutuse suurendamist Läänemere regioonis.

Soome president Sauli Niinistö ütles kolmapäeval, et nemad ei ole veel kutset saanud, märkides aga, et on vankumatult seisukohal, et riik peaks toetama kõike, mille eesmärgiks on tagada lennuohutus Läänemere kohal.

Kohtumisel Vene presidendi Vladimir Putiniga juunis tegi Soome riigipea ettepaneku lõpetada välja lülitatud transponderiga sõjalennukite lendamine Läänemere kohal. Kreml nõustus selle ettepanekuga ja Putin lubas teavitada välis- ja kaitseministeeriumi, et lisada küsimus NATO-Vene nõukogu istungi päevakorda.