„Olukord Venemaal ainult halveneb. Putin on ennast nurka mänginud. Ta demoniseerib Ukrainat ja läänt. Putin üritab veenda, et Ukrainas valitsevad fašistid, kes tapavad lapsi ja panevad toime teisi halastamatuid kuritegusid. See pole tõsi, aga Vene rahvas usub seda valet,“ ütles Lucas Leedu Delfi vahendusel.

Lucase hinnangul on Putini jaoks sellel taustal liiga raske Ukrainat lihtsalt rahule jätta. „Ta võib asuda räpaste tegude kallale Moldovas või isegi Balti riikides,“ ütles Lucas. Ta rõhutas, et see kestab seni, kuni Venemaad valitseb Putini režiim.

„1990. aastatel oli Venemaal konflikte naabritega ja mitmetes võimuorganites domineerisid läänevastased vaated. Olukord hakkas märgatavalt halvenema viimastel aastatel pärast Putini naasmist presidendiks,“ rääkis Lucas.

Lucase sõnul kutsub ta juba palju aastaid kõiki üles mitte ostma Vene kaupu, et mitte toetada kuritegelikku režiimi. Tõsi, lääs ei mõista ikkagi, kui ohtlik on tänapäeva Venemaa.

„Putin jätkab oma agressiivset ja repressiivset poliitikat, püüab seda suunata teiste riikide vastu... Isagi kui Putinil tuleb pärast Ukraina sündmusi lahkuda, ootab Venemaad ikkagi tume tulevik. Selle tulemusena osutub Venemaa isoleeritud ja ebastabiilseks riigiks,“ ütles Lucas.