Maavärinad toimusid tunnise vahega Yunnani ja Guizhou provintside piiril ning neile järgnes mitu järeltõuget, vahendas BNS.

Kohalikud elanikud kirjeldasid, kuidas inimesed jooksid kisendades vappuvatest majadest välja. Televisioon näitas kaadreid kahjustatud majadest Yiliangi piirkonnas, mis paistis olevat kõige rängemini kannatada saanud.

Uudisteagentuur Xinhua teatas, et surma sai 64 inimest, ning piirkonda ruttasid päästjad. Ametivõimud saadavad maavärinapiirkonda tuhandeid telke, tekke ja mantleid, samuti suundub piirkonda peaminister Wen Jiabao, lisas agentuur.

Yiliangi maakonna valitsus teatas oma kodulehel, et vigastada sai 556 inimest. Seevastu avalike suhete büroo Zhaotongi linnas teatas, et kannatanuid on 150. Zhaotongi avalduse kohaselt jäid kodutuks 100 000 inimest ning vähemalt 20 000 maja on kokku varisenud või kahjustatud.

Xinhua lisas ametnikele viidates, et hukkunute arv võib tõusta, sest osa külasid on maalihete tõttu ligipääsmatud ning kõige rängemate purustustega piirkondades on katkenud elektrivarustus ja side.

Ühe kohaliku valitsusametniku sõnul on päästetööd raskendatud, sest teed on maalihetes blokeeritud ja piirkond on mägine.

Guizhou provintsis ei ole veel hukkunutest teatatud, kuid seal kahjustas maavärin 1540 maja, teatas Xinhua provintsi tsiviilametile viidates.

USA Geloogiateenistuse andmeil toimus esimene maavärin kell 11.20 (Eesti aja järgi kell 07.20) 10 kilomeetri sügavusel ning teine maavärin umbes tund aega hiljem. Mõlemad maavärinad olid magnituudiga 5,6.

Hiina maavärinavõrgustike keskuse andmeil oli magnituud 5,7 ja epitsenter 14 kilomeetri sügavusel.