„Moldova julgeolekuteenistus pidas mu auto teel kinni ja nad teatasid, et mind saadetakse Moldovast välja. Kui küsisin põhjendust, esitati mulle kirjalik otsus rumeenia ja inglise keeles ja selles oli muu hulgas öeldud, et ma olen Moldova julgeolekule ohtlik isik ja seetõttu saadetakse mind Moldova territooriumilt välja ja lisaks antakse viieaastane sissesõidukeeld Moldovasse,“ rääkis Bäckman neljapäeval ajalehele Ilta-Sanomat.

Intervjuu andmise hetkel oli Bäckman Chişinău lennujaamas, kuhu ta politsei eskordiga otse viidi. Bäckmani sõnul otsiti kõik tema kaasas olnud asjad ja märkmed läbi ning tal kästi osta pilet esimesele lennule Moskvasse. Tal ei lubatud isegi hotellis asjade järel käia, need toodi talle lennujaama.

Bäckmani sõnul oli tema kinnipidamine ilmselt seotud sõnavõttudega Moldova konverentsil ja antud intervjuudega.

„On täiesti selge, et see on seotud minu poliitiliste vaadetega. Toetan Euraasia integratsiooni ja, olen seda öelnud nendele meediakanalitele siin, et toetan Transnistria ja Gagauusia ühendamist Venemaaga, ja nende avalduste järel tuligi julgeolekuteenistus,“ ütles Bäckman.