„Seoses regionaalsete oligarhide soovimatusega maksta makse Donetski rahvavabariigi eelarvesse on võetud vastu otsus alustada natsionaliseerimisprotsessi,“ tsiteeritakse Pušilini avaldust Donetski rahvavabariigi Twitteri kontol, vahendab Interfax-Ukraina.

Pušilin mõistis hukka mõjuka ärimehe Rinat Ahmetovi, kes algatas Donbassis hoiatavad protestiaktsioonid Donetski rahvavabariigi esindajate tegevuse vastu.

„Ahmetov tegi oma valiku. Kahjuks on see Donbassi rahva vastane valik. Maksude maksmine Kiievile tähendab terrori finantseerimist Donbassis,“ kirjutas Pušilin.

Donetski jalgpallistaadionil Donbass Arenal algas teisipäeval aktsioon „Rahuliku Donbassi eest! Donbassi eest ilma terrori, relvade ja verevalamiseta!“ teatas väljaanne Ostrov.

Ahmetovile kuuluva Donetski jalgpalliklubi Šahtar mängijad aktsioonist küll osa ei võtnud, sest neil on puhkus, kuid teised klubi töötajad olid kohal.

Kell 12 lülitati sisse rahusireen, mida kavatsetakse hakata laskma iga päev samal ajal, kuni saabub rahu.

Ahmetovi esmaspäevast üleskutset võtsid kuulda ka paljud autojuhid, kes sõitsid Donetski kesklinnas ringi signaali andes ning paljud Ukraina rahvusliku sümboolikaga.