Trump rääkis intervjuus endisele CNN-i ajakirjanikule Larry Kingile presidendivalimiste kampaaniast, USA sekkumisest Iraagis ja Lähis-Idas ning Vene häkkerite võimalikust sissetungist USA demokraatliku partei andmebaasidesse, vahendab Washington Post.

RT küsimuse peale, mis on teda poliitilise protsessi käigus kõige rohkem üllatanud, võttis Trump käsile USA pressi.

„Noh, ma arvan, et meedia ebaausus. Meedia on olnud uskumatult ebaaus,“ vastas Trump. „Tähendab, nad võtavad avalduse, mille sa teed, mis on täiuslik, ja nad lõikavad selle lahti ja tükeldavad ja lühendavad või pikendavad seda või teevad sellega midagi. Ja ühtäkki ei näe see välja nii hea, kui see nägi, kui sa seda ütlesid. Aga meedia juures on kohutav ebaausus. Mitte kõik loomulikult, aga kohutav ebaausus.“

Trump lükkas tagasi süüdistused, et ta ei saa sõjalistest küsimustest või Islamiriigi vastu võitlemisest aru. Trump ütles, et tal on „väga selge plaan“, ning sarjas president Barack Obama, demokraatide presidendikandidaadi ja endise riigisekretäri Hillary Clintoni ning endise presidendi George W. Bushi välispoliitikat.

„Hillary Clinton oma poliitikaga ja Barack Obama – teate, vaadake, me poleks kunagi pidanud Iraaki minema. Punkt. Me poleks kunagi pidanud sisse minema. Aga kui me juba sisse läksime, Larry, poleks me pidanud sealt välja tulema nii, nagu me tulime. Ja see viis, kuidas nad välja tulid, tõesti tekitas ISIS-e, kui selle üle mõelda. Me tulime välja sellisel kohutaval, rumalal moel, selle asemel, et jätta vägesid maha,“ lausus Trump.

Kui King küsis, kas ta usub, et Vene häkkerid võisid sisse murda demokraatliku partei andmebaasidesse osana plaanist mõjutada USA presidendivalimisi, vastas Trump, et ei usu.

„Ma arvan, et see on ilmselt ebatõenäoline. Ma arvan, et võib-olla mõtlevad demokraadid selle välja. Kes teab? Aga ma arvan, et see on üsna ebatõenäoline,“ ütles Trump. „Ma loodan, et kui nad midagi teevad, ma loodan, et keegi on võimeline teada saama, et nad saaksid selle lõpetada, sest see poleks sobilik. Mul ei ole selle kohta mingit arvamust. Ma ei tea sellest midagi. Ma ei tea, kes häkkis. Ma pole kindel. Öelge teie mulle. Kes häkkis? Kes tegi selle häkkimise?“

Pärast intervjuud sattus Trump kohe RT-s esinemise pärast kriitikatule alla. Kampaaniameeskond seletas, et nad ei saanud aru, et see läheb eetrisse RT-s.

„Hr Trump salvestas lühikese intervjuu Larry Kingiga tema veebisaate jaoks teenena hr Kingile. Mida Larry King intervjuu sisuga teeb, sõltub temast, meil pole sellega mingit tegemist,“ teatas Trumpi kõneisik Washington Postile.