Ajaleht viitab korraldusele selgitada välja isikud, kelle huvides oli Domodedovo lennujaama juhtkonna maine kahjustamine. Korraldus anti Venemaa siseministeeriumi majanduskuritegude osakonna ülemale Juri Šalakovile, kes täidab eriti tähtsate asjade uurija kohuseid uurimiskomitee esimehe Zigmund Ložise juures. Ametlikult pole „kommertsversioonist” teatatud, vahendab Lenta.ru.

Korralduses räägitakse ka sellest, et plahvatuse organiseerijate tegevus võis olla suunatud lühiajaliste eesmärkide (näiteks reisijatevoogude ümbersuunamine) või ka pikaajaliste eesmärkide (juhtkonnavahetus ja infrastruktuuri ülevõtmine) saavutamiseks. Uurijad on huvitatud ka nimekirjast organisatsioonidest, mis on huvitatud äritegevusest Domodedovo lennujaamas.

Plahvatus Moskva Domodedovo lennujaamas toimus 24. jaanuaril 2011. aastal. Enesetapjaterrorist pani saabuvate rahvusvaheliste lendude ootesaalis plahvatama isetehtud lõhkekeha. Hukkus 37 inimest, vigastada sai umbes 200.

Terroristiks osutus 20-aastane Magomed Jevlojev. Terroriaktile kaasaaitamise eest on vahistatud kaks tema sugulast ja sama küla elanik.

Agentuurile Interfax intervjuu andnud Venemaa õiguskaitseorganite anonüümseks jäänud esindaja Domodedovo „kommertsversiooni” ei uurita. Selline versioon oleva tõesti esile kerkinud terroriakti uurimise esimeses etapis, kuid see lükati ümber, kui tehti kindlaks terroriakti toimepanija.

RIA Novosti allikas kinnitas omakorda, et peamiseks uurimisversiooniks on endiselt terrorism.