"See on ränk kuritegu, mida tuleb vastavalt uurida. Päästetööd on praktiliselt lõpetatud ja nüüd tuleb keskenduda kahele asjale. Esiteks, kannatanute ning hukkunute omaste abistamine. Teiseks, uurimine ja süüdlaste vastutusele võtmine," rääkis Dombrovskis Läti Televisioonile, vahendab BNS.

"Olukorda, kus keegi ei jää süüdi, ei tohi kujuneda," lisas valitsusjuht, lubades, et hoiab ennast uurimise ja selle tulemustega kursis.

Dombrovskise sõnul tuleks uurimisse kaasata väliseksperdid, et avalikkus võiks olla uurimistulemuste objektiivsuses kindel.

Läti politsei algatas tragöödia põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalasja. Seni on politseil kolm versiooni. Üks versioonidest on seotud kauplusehoone projekteerimise ja ehituse järelevalvega, teine hoone endaga ning kolmas asjaoluga, et ostukeskuse katuseaia ehitamiseks katusele toimetatud ehitusmaterjalid võisid olla liiga rasked.

Senistel andmetel hukkus varingutes 54 ja sai vigastada kümneid inimest. Haiglaravil on endiselt 19 inimest, kellest mitme seisund on raske.